Přeskočit přímo do hlavního obsahu Přeskočit přímo do navigace Přeskočit přímo do zápatí
Novinky

Dopravní hlášení

V současné době nejsou žádná hlášení

Stavební opatření

V současné době nejsou žádná hlášení

Transdev podporuje Ukrajinu

17.03.2022

Skupina Transdev dnes oznámila podpůrná opatření pro ukrajinské uprchlíky. V zemích blízkých konfliktu, zejména na Slovensku, v České republice a Německu, skupina zavádí několik programů na poskytování pomoci uprchlíkům prostřednictvím darů a dobrovolnictví.

Ve Francii skupina zahajuje program pro přijetí a vyškolení 1 000 ukrajinských řidičů autobusů a mechaniků. Transdev rovněž poskytuje pomoc rodinám svých zaměstnanců postižených konfliktem na Ukrajině.

V Německu, České republice a na Slovensku skupina shromažďuje vybavení, poskytuje pomoc při repatriaci rodin zaměstnanců a zejména pronajímá autobusy na ukrajinské hranici.

Skupina rovněž poskytuje finanční podporu, která pomáhá uprchlíkům usadit se v příslušných hostitelských zemích. Konkrétně v Německu mohou uprchlíci bezplatně využívat vlaky na sítích NordWestBahn, Mitterdeutsche Regiobahn a Bayerische RegioBahn. Ve stejném duchu nabízí Transdev v Nizozemsku ve spolupráci se všemi místními PTA bezplatnou veřejnou dopravu. Rovněž v České republice od 9. Března nabízí většina dopravců uprchlíkům služby MHD zdarma.

Transdev rovněž v rámci sítě Carius zmobilizoval tým řidičů sanitek, aby na hranici konfliktu dodali 15 vybavených sanitních vozů, které řídí dobrovolní řidiči – zaměstnanci skupiny. Konvoj doprovází autobusy Transdevu, převážející vybrané materiální sbírky oblečení, volně prodejných léků a hygienických produktů, které jsou ve spolupráci s humanitárními sdruženími realizovány mnoha pobočkách skupiny po celém světě a v ústředí společnosti.

Jsme tady pro naše ukrajinské zaměstnance, ale také pro všechny Ukrajince. Proto úzce spolupracujeme s ministerstvem zahraničních věcí, ukrajinskou ambasádou a také charitativní organizací "Aide Medicale Caritative France Ukraine". Mobilizujeme rovněž další sítě, federace a profesní asociace, aby vytvořily národní kolektiv a reagovaly na naléhavost situace
Thierry Mallet, předseda představenstva a generální ředitel Transdev Group

Vybrat kraj