Přeskočit přímo do hlavního obsahu Přeskočit přímo do navigace Přeskočit přímo do zápatí
Novinky

Dopravní hlášení

V současné době nejsou žádná hlášení

Stavební opatření

V současné době nejsou žádná hlášení

Transdev Morava zajišťuje MHD Krnov

23.01.2023

Společnost Transdev Morava se stala od ledna 2023 novým dopravcem pro zajištění městské hromadné dopravy města Krnov.

Slavnostní představení vozů pro veřejnost proběhlo v pondělí 23. ledna 2023 v Krnově na náměstí za účasti zástupců města Krnova a také společnosti Transdev Morava. Na náměstí byly k vidění autobusy SOR NS 12 a IVECO STREETWAY.

Počet linek i jejich trasy zůstanou stejné jako doposud. Obslužnost zajistí 3 zcela nové vozy Iveco Streetway 12 a nový nízkopodlažní městský autobus SOR NS 12. Flotilu pak ještě doplňují dva nízkopodlažní vozy SOR BN 9.5. Všechny autobusy jsou viditelně označené v jednotném grafickém vizuálu města Krnov.

Nová vozidla Iveco Streetway s kapacitou 29 míst pro sedící cestující jsou plně nízkopodlažní, vybavená informačními systémy, které poskytují informace o dopravě v reálném čase. Mají celovozovou klimatizaci, nájezdové plošiny pro kočárek a invalidní vozík a disponují USB porty, které umožňují dobíjení drobné elektroniky v průběhu jízdy. Čtvrtý nový vůz SOR NS 12 má kapacitu 33 sedících cestujících, ale pojme až 101 cestujících (68 míst ke stání).

Všechna nová vozidla jsou poháněna dieselovým motorem splňujícím nejnovější emisní normu EURO VI. Ve všech typech autobusů je samozřejmostí bezhotovostní odbavení bankovní kartou, dopravní kartou ODISka a akustické hlášení zastávek.

Vybrat kraj